Ürünler

ECOMİLK (CLASSICO) Buzağı Maması

ECOMİLK (CLASSİCO)
 
FRANSA'DAN İTHAL 

Dökümanı görüntülemek için tıklayınız.

SOFİVO BUZAĞI MAMALARI İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ
*Buzağı mamalarımız Avrupa'nın en büyük peynir ve tereyağı üreticisinin kendi yan ürünleri olan peynir altı suyundan yapılmaktadır.
*Peynir altı suyu hızlı sindirilebilen hayvansal protein kaynağıdır.
*Kaliteli mama, kaliteli protein ve kaliteli yağlardan oluşur.  Kalite "Sindirilebilirlik" oranıdır.
*Mamalarımız inek sütüne en yakın yağ asitlerini içeren,  sindirilme oranı yüksek yağlardan ve inek sütünün aminoasitleriyle aynı olan sindirilme oranındaki aminoasitlerden oluşur.
*Mamalarımız sindirilemeyen, besin değeri olmayan, emülgatör, dolgu maddesi gibi maddeler içermez.
*Mamalarımızda kullanılan selenyum organiktir.
*Sindirilme oranı düşük yağ ve proteinler buzağılarda ishal riski oluştururlar.  Yağlı dışkı, cıvık dışkı gibi problemler ortaya çıkar.
*Mamanın kalitesini buzağı anlatır.  Çünkü yapılan tahlillerde ham yağ ve ham protein bakılmaktadır.  Kullanılan hammaddenin kalitesi ve sindirilme oranları ham yağ ve ham protein tayini ile belirlenemez.
*Buzağılar geleceğin inekleridir.  Buzağılık döneminde iyi beslenemeyen buzağılardan verimli inekler elde edilemez. 

 

BUZAĞI MAMASI
ECOMİLK
(CLASSİCO)

MAMA İLE BESLEME PROGRAMI

 

YAŞ

MAMA

TOPLAM

1-4 gün

KOLOSTRUM
Günde 4 defa 1/2 lt

2 lt

 

SABAH

AKŞAM

 

5-7 gün

1.5 lt.

1.5 lt.

3 lt.

2. hafta

2 lt.

2 lt.

4 lt.

3-4. hafta

2.5 lt.

2.5 lt.

5 lt.

5-6. hafta

3 lt.

3 lt.

6 lt.

7-8. hafta

2.5 lt.

2.5 lt.

5 lt.

9. hafta

2 lt.

2 lt.

4 lt.

10. hafta

1 lt.

1 lt.

2 lt.

* Yukarıdaki miktarlar en az verilmesi gereken mama miktarıdır.

 

MAMANIN HAZIRLANIŞI
? Karışım oranı 1:8 (1 kg Classico +8 litre su=9 litre mama)
? Biberona ya da kovaya yarı ölçek suyu koyun
? Karıştırarak tüm mamayı yavaş yavaş ekleyin.
? Topaklar çözülene kadar karıştırın.
? Besleme sıcaklığını elde etmek için kalan suyu (ister soğuk, ister sıcak) ekleyin.

 

Su sıcaklığı: Yaklaşık 55 °C
Besleme Sıcaklığı:
40 - 42°C

 

 

 

 

 

 

 

MAMADAN KESME
Buzağı ağırlığı 65-70 kg, göğüs ölçüsü de 95-100 cm'ye ulaştığı zaman mama ile beslenmeye son verilmelidir. Daha önce mama ile beslemeye son verilmez. Buzağının sütten kesme ağırlığının daha çok olması isteniyorsa yukarıdaki ölçülerden daha fazla mama verilmelidir.
? Özel bir teknoloji ile hazırlanan yağ ve protein zerrecikleri bağırsaklarda tamamen emilir. Böylece mamadan yararlanma çok yüksek oranda gerçekleşir.
? Ilık suda hızla ve tamamen çözünür, topaklaşmaz. Kesinlikle ishale sebep olmaz.

KOLOSTRUM (AĞIZ SÜTÜ)
? Doğumdan hemen sonra en az 1/2 litre ağız sütü içirilmelidir. 
? İlk dört gün boyunca biberonla ağız sütü vermeye devam edilmelidir 
? Ağız sütü taze taze tükettirilmelidir.
? 4. günden sonra ağız sütü yerine Classico'ya geçilmelidir.

DİKKAT
? 2. haftadan sonra buzağının önünde devamlı taze su, pelet yem ve kaliteli kuru çayır otu bulundurulmalıdır.
? Hayvanlar yemlere kolay ulaşabilmelidir.

SÜTTEN KESME
? Hayvan aşağı yukarı 10 haftalık olmalıdır.
? Günlük pelet yem tüketimi 750-1000 grama ulaşmış olmalıdır.
? Hayvan sağlıklı görünmeli ve gelişmiş olmalıdır.

İMALATÇI FİRMA
Sofivo sas - B.P. 20
50890 Conde-sur-Vire Fransa